Intuïtieve Massage

AANRAKEN, AANGERAAKT & GERAAKT WORDEN

WAT IS EEN INTUÏTIEVE MASSAGE?

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in onze cultuur echter niet de gewoonste zaak van de wereld en wordt in deze #metoo cultuur zelfs vaak als ongewenst gezien. In onze gestresseerde en afstandelijke wereld komt er steeds meer behoefte aan ‘ervaren aanrakers’ die zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en een diepe bezieling masseren.
Intuïtieve Massage is een massage waarbij bekende klassieke massage technieken (volgens Downing) gebruikt worden, maar op een holistische manier toegepast. De visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er is aandacht voor de hele mens en niet voor een verzameling van klachten, spieren en andere delen. Holistische massage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.
Een Intuïtieve Massage is meer dan enkel het lichaam tot ontspanning brengen. De massage gebeurt vanuit intuïtie met openheid en volle aandacht voor wat je lichaam nodig heeft. Bij Intuïtieve Massage staat de liefdevolle aanraking voorop. Van daaruit ontstaat een massage op maat waarbij ik luister naar de taal van je lichaam. Met liefdevolle handen bevestigen en laten voelen: ‘dit ben jij, je mag er zijn’.

In combinatie met de dynamische massage of pulseren, werkt dit verbindend, aardend en bevordert de doorstroming van energie op vele niveaus. Het helpt loslaten, je losser maken en in beweging brengen. Deze massagetechniek zet het lichaamsvocht subtiel in beweging tot stroming. Je lichaam kan door de vloeiende golfbeweging tot diepe ontspannning komen.

Ik masseer zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en diepe bezieling.

Boek nu een afspraak
hier


WAT BEREIK IK MET EEN INTUÏTIEVE MASSAGE?

zie onderaan deze pagina

HOE GAAT EEN INTUÏTIEVE MASSAGE IN ZIJN WERK?

zie onderaan deze pagina

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

WAT BEREIK JE MET EEN INTUÏTIEVE MASSAGE?

Een Intuïtieve Massage heeft als voornaamste doel mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen, overtollige stress te verwijderen en energieblokkades te verminderen. Hierdoor kan de vitale lichaamsenergie (prana) opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een sterk algemeen helende werking met zich meebrengt.

Doordat een Intuïtieve Massage de bloedsomloop bevordert en het gespannen spier- en zenuwstelsel ontspant, kunnen ook allerlei fysieke kwaaltjes zoals hoofdpijn, te lage bloeddruk, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten verlicht worden.

De fysieke ontspanning van de massage en de zachte
benadering zullen je uitnodigen om alle ervaringen, gedachten en emoties naar boven te laten komen en ze te laten zijn. Zo zal je ook in je hoofd meer tot rust komen.

Door deze Intuïtieve Massage ga je dichter bij jezelf komen
en kan het zijn dat er spanningen loskomen. Een combinatie van coaching, massage en meditatie zijn mogelijk. Dit kan ter plekke of op voorhand besproken worden.

Voor een afspraak klik hier.

HOE GAAT EEN INTUÏTIEVE MASSAGE IN ZIJN WERK?

De eerste keer doen we een kort intake gesprek waarbij we kennismaken en we tevens je medische geschiedenis en lichamelijke klachten bespreken.  Ik kies daarna een aangepaste olie eventueel verijkt met een specifieke etherische olie in functie van de klacht of wens.

Je ontvangt met warme olie een Intuïtieve Massage in een rustige, aangename warme ruimte en dit in een respectvolle, veilige sfeer. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest.

Elke massage is een avontuur. Een telkens unieke afwisseling van licht en stevig masseren, van handen laten rusten, van vlotte en trage bewegingen, alles afgestemd op degene die gemasseerd wordt. Al masserend en voelend ga ik op zoek naar wat past. De massage kan heel licht zijn en ook heel stevig en alles er tussenin. Het tempo kan vlot zijn, maar ook heel traag en alles er tussenin.

De massage wordt uitgevoerd op een massagetafel en het is
wenselijk dat alle kleding wordt uitgedaan, maar dit is zeker niet verplicht. Je moet je comfortabel voelen.

Een massage werkt altijd ontspannend en helend.

Meerdere sessies kunnen bevorderlijk zijn voor je fysieke
lichaam en ook voor het losmaken van mentale en lichamelijke blokkades. Er zijn 5 of 10 beurtenkaarten beschikbaar.