◄ Terug naar overzicht◄ Terug naar overzicht ZOMERS VERBINDINGSFEEST

Tantra & massageweekend

19/5/2019

10.00u tot 17.00u


160

In het weekend van 18 en 19 mei 1019 staat alweer een derde tantrisch weekend gepland in Belgie. De locatie is dit keer weer de bovenzaal van WALPURGIS Deurneleitje 6 te Mortsel. Het zal weer een duurzaam, informatief en praktisch weekend worden waarin de Tibetaanse tantra en de massage lessen “Prana flow & Verbinding” uitgebreid uitgelegd en in de praktijk ervaren kunnen worden. Je kan de zaterdag en de zondag workshop los volgen maar ook kan je ze beiden volgen omdat ze op elkaar aansluiten met de zondag meer verdieping.

In deze twee dagen zal er praktische “Tantra prana flow” massage les worden gegeven ondersteund door de theorie over de werking van prana. Ook zal er de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme besproken worden. De lessen vinden plaats op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur inclusief verzorgde lunch en thee.

Dag één (zaterdag)

Deze dag zal staan in het teken van de introductie in tantra. Meditatie, contact oefeningen en natuurlijk massage. Samen met een model en met Jef Houbrechts doorlopen we de dag met oefeningen en informatie over tantra. Jef is al langer tijd bezig met tantra, massage en bijeenkomsten voor vooral ouderen. Het gaat voor Jef om de aanraking die we als mens maar vooral als ouderen vaak missen. Maar ook onze gedachten en contacten zijn belangrijk voor een gelukkig leven vanuit een tantrische visie. Iedereen is op deze dag welkom jong en oud man, vrouw of koppels. Enige flexibiliteit is wel een voordeel omdat we oefeningen op een matras op de grond gaan doen. Er zullen echter wel een paar massage tafels aanwezig zijn om de drempel te verlagen.

Dag twee (zondag)

Deze dag gaan we dieper in op de Tibetaanse massage technieken en zal een mooi vervolg zijn van dag één, maar deze dag kan je zeer zeker ook los volgen. De dag is meer praktisch gericht, we masseren en activeren de energie op de boven en onderrug (Shiva en Parvati energie) om deze later te mengen waardoor prana energie ontstaat. Als eerst behandelen we de bovenrug en armen op de achterkant van het lichaam. Daarna volgt de onderrug, billen en benen waarna we de 2 energieën gaan mengen. Na het mengen van de energie gaan we naar de voorkant van het lichaam. Bij de voorkant behandelen we de borst, hoofd, buik en bekken en bovenbenen. Ook gaan we gaan dieper in op het verdelen van de energie, hoe de energie te volgen of te sturen, contact met het hart te maken en de chakra’s te verbinden.

Prijzen:
De kosten zijn 160 euro per dag per koppel incl. verzorgde lunch. Volg je als koppel beide dagen betaal je 300 euro per koppel. Aanmelden als single kan maar biedt geen garantie op deelname, we ondersteunen je wel bij het zoeken van een gelegenheidspartner maar om zeker te zijn van deelname kom je als stel of gelegenheidsstel. Deze vorm van massage is vaak intiem te noemen en om dieper te kunnen ervaren is het van belang dat het koppel al vertrouwd is met elkaar. Hierin nemen wij als organisatie geen verantwoording. We kunnen bemiddelen in het samenstellen van een gelegenheidskoppel maar bieden geen garantie.

inschrijven kan hier: https://www.tantra-atma.nl/inschrijvingen/
Gelieve niet de inschrijfknop op deze pagina te gebruiken.

Wil je graag eerst bellen voor meer informatie? Dat kan op 0473 351 345.


Tot ziens daar....

Johan
Ann
Jef

Over Johan Raaimakers

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekenden in het voor-en najaar.

In liefde, licht en balans.

Johan Raaimakers

Wil je je innerlijke kracht opnieuw ervaren? Contacteer me!
 
Contact