◄ Terug naar overzicht◄ Terug naar overzicht ZOMERS VERBINDINGSFEEST

Tantric Dance

26/6/2021

18.15 19.30Wanneer je van aanraking, afstemming, vloeiende beweging en passionele dans houdt dan wil je deze Tantra Intensive met Tantric Dance niet missen. Laat je geblinddoekt meevoeren. Speels de ruimte innemend, teder koesterend of vloeibaar passioneel! Puur, intiem en warm genieten op heerlijke Body2chill® flow-muziek & beatz! Ga daar waar leiden en volgen in elkaar opgaan, terwijl het meer dan ooit jouw verhaal is dat je beleeft en ter plekke wordt geschreven. -

Het klinkt in eerste instantie wellicht tegengesteld maar de blinddoek bij Tantric Dance doet vaak een enorm gevoel van veiligheid, vrijheid en ruimte ervaren. De blinddoek stimuleert je innerlijke rust en intensiveert de gevoeligheid van je andere zintuigen. Ook vergemakkelijkt het om assertief te zijn en goed voor jezelf te zorgen door op een dierlijke eenvoudige en ongelaagde manier assertief te wezen, voor jezelf te zorgen en non-verbaal binnen de dans aan te geven wat je fijn vind en wat niet. Hiervoor is ruime aandacht. Je ontvangt deze dag vele 'tools' om hiermee te spelen. Een reis waarbij ook de diepere lagen van je gevoelswereld zichtbaar en tastbaar omhoog mogen komen wanneer je lieve- en ondeugende kanten vrij samenspelen. 

Bij aanvang leer je de basisprincipes van Tantric Dance vanuit de waardevolle basisprincipes van Tibetaanse Tantra bekeken, waarna we de verdieping en het samenspel opzoeken. Je kunt al dansend spelen, verrassen en verrast worden. Ervaar het, deel het moment, verrijk jezelf, speel en ontdek!

Over Han Sapundra van Body2chill®

Han leidt de Tantrisch boeddhistische stichting Body2chill® in Nederland. In dit instituut worden sinds 1994 onder andere Tantra trainingen en retreats verzorgd. Verder geeft Body2chill® Tantra jaaropleidingen.

Hoe Tantra in mijn leven kwam ...

Ze zeggen: Tantra vindt jou. Mijn eerste initiaties heb ik gekregen in Tibet in 1992. Hoewel ik toen nog totaal niet wist wat Tantra was, kreeg ik steeds meer interesse in wat ik er leerde, voelde en zag. Het viel mij vooral op dat de Tibetanen die ik ontmoette niet dachten in concepten als 'hemel en hel'. Zij hoefden in hun hoofden en harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen... In de diepte van hun stemmen waren zij de aarde en in de rust van hun geest leefden zij hun spiritualiteit.

Het was alsof ik thuis kwam en al mijn innerlijke puzzelstukjes op zijn plek vielen, ook mijn donkere en dierlijke kanten. Dit laat Tantra mij zien: Alles is er al! Wanneer het mij lukt om ontvankelijk te zijn, hoef ik het leven niet tegen te houden. Ik mag toelaten dat het mij vindt en wat het met mij doet. Vertrouwend dat elke ervaring mij thuis brengt en verbindt met de realiteit en magie van het leven zelf.

Quote:

Dit is mijn formule voor geluk: 

Het gaat er niet om 'wat ik ben' maar 'dat ik ben'. Dat ik 'echt' bent. ​

Dat ik doe wat ik moet doen, de last draagt welke ik moet dragen en laat gaan wat niet bij mij past.

Dat voelt vervolgens als boven komen, 

in een wereld andersom.

"Hé ik blijf drijven.. in plaats van dat ik val."

Wat een magnifiek gevoel! 

Ik was bang te verdrinken maar ik was het al...

Inschrijven
Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een massage en geniet!
 
Contact